Havas házikó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 150 g tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 10-15 dkg porcukor (ízléstől függően)
- csipet só
- 2-3 üveg magozott meggy lecsepegtetve
A beborításhoz
- 0,5 l habtejszín
- 25 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral lazán elkeverem, majd beleteszem a vajat, a tejfölt, a porcukrot és a csipet sót. Ezt jól eldolgozom, majd kb fél órára beteszem a hűtőbe pihenni, hogy kicsit megdermedjen. Sokkal könnyebb vele dolgozni.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtom és 15 részre osztom, hogy kb 3 cm széles legyen és kb 15 szem megy férjen el rajta.
A tésztacsíkokat végigteszem meggyel és a két szélét összecsipkedem.
Több tepsit sütőpapírral bélelek, majd kezdődhet a sütés: az alsó réteg 5 rúdból fog állni. A tepsibe egymás mellé teszek 5 rudat olyan közel, hogy összeérjenek és a tészta összeillesztése alulra kerüljön (így össze fognak sülni és könnyebb felépíteni belőle a háztető formát).
Egy másik tepsiben már csak 4 rúdból álló réteg készül. Ugyanígy készítem el a 3 és 2 rúdból álló rétegeket, majd a végén csak egy rúd marad.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 15-20 percig sütöm, míg szép rózsaszín nem lesz, majd kihűtöm.
Közben a tejszínt keményre felverem és előkészítem a kókuszt is.
Egy tálcára leteszem az 5 ródból álló tésztát, megkenem tejszínnel, majd megszórom kókusszal. Erre, középre ráteszem a 4 rúdból álló tésztát, egy adag tejszínt kenek rá és kókusszal megszórom. Erre jön a 3 dúdból álló tészta, tejszín, kókusz, ráteszem a 2 dúdból álló tésztát, tejszínt kenek rá és megszórom kókusszal, végül ráteszem a maradék egy rudat.
A legvégén az egészet beborítom tejszínnel, megszórom a kókusszal (a tetejét meggyszemekkel díszíthetjük).
Hűtőben kb 2 órát hagyom pihenni.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok e csodás és egyszerű süteményhez.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »