Gesztenyés sajttorta recept

Hozzávalók:
- 300 g darált keksz
- 150 g margarin
- 250 g natúr vajkrém
- 900 g tejföl
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál liszt (vagy egy csomag vaníliás pudingpor)
- kb 10 dkg kristálycukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g gesztenyemassza
Elkészítése:
A margarint megolvasztom és összekeverem a darált keksszel (esetleg kis cukorral). Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és az aljába nyomkodom a masszát. Kb 160 °C-ra előmelegített sütőbe teszem 15 percre. Utána hagyom kihűlni.
A vajkrémet, tejfölt, cukrot, lisztet jól összekeverem, majd egyenként a 4 tojást is hozzáadom.
A végén belekevertem a gesztenyemasszát – én direkt hagytam benne darabokat, de el is lehet keverni egészen.
A kekszes alapra öntöm és 180 °C-on kb. 40 percig sütöm. Nem kell, hogy megpiruljon a teteje, inkább rezgős maradjon a közepe.
Kihűlés után szeletelhető.
www.konyhalal.blogspot.com
Tipp:
Gesztenye nélkül is készíthető, illetve volt már banános variáció is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »