Gesztenyés sajttorta recept
Hozzávalók:
- 300 g darált keksz
- 150 g margarin
- 250 g natúr vajkrém
- 900 g tejföl
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál liszt (vagy egy csomag vaníliás pudingpor)
- kb 10 dkg kristálycukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 250 g gesztenyemassza
Elkészítése:
A margarint megolvasztom és összekeverem a darált keksszel (esetleg kis cukorral). Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és az aljába nyomkodom a masszát. Kb 160 °C-ra előmelegített sütőbe teszem 15 percre. Utána hagyom kihűlni.
A vajkrémet, tejfölt, cukrot, lisztet jól összekeverem, majd egyenként a 4 tojást is hozzáadom.
A végén belekevertem a gesztenyemasszát – én direkt hagytam benne darabokat, de el is lehet keverni egészen.
A kekszes alapra öntöm és 180 °C-on kb. 40 percig sütöm. Nem kell, hogy megpiruljon a teteje, inkább rezgős maradjon a közepe.
Kihűlés után szeletelhető.
www.konyhalal.blogspot.com
Tipp:
Gesztenye nélkül is készíthető, illetve volt már banános variáció is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

