Citromos-zebracsíkos szelet recept
Hozzávalók:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg cukor
- 1-2 kanál holland kakaópor
- 30 ml tej
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom leve
- ribizli, áfonya szemek
Elkészítése:
A tojásokat két edénybe töröm fel, 2-2 arányban és a többi hozzávalót is kettéveszem. A sárgáját a cukor felével és az olvasztott vajjal habosra kikeverem. A citrom levét is hozzáadom, majd a tejnek a felét és a 20 dkg sütőporos lisztet. A csokissal ugyanez az eljárás. Sütőpapíros sütőlapra először 2 kanál sárga masszát tettem a tepsi közepére, ebbe tettem 2kanál csokisat, a csokis közepébe a sárga masszát és ezt addig ismételtem amíg a masszák el nem fogytak. Ekkor egy kicsit megráztam a tepsibe, nem kentem el, hagytam, hogy szépen szétfolyjon. Ekkor a tetejébe tettem a gyümölcsöket. 170-180 fokon megsütöttem. Porcukorral meghintettem. Gyors, olcsó és finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

