Battenberg sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 17 dkg porcukor
- 3 simára kevert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 sütőpor
- 6 dkg darált mandula
- 22 dkg liszt
- kevés meggylé, málnaszörp vagy pár csepp piros ételfesték, vagy 2 dkg keserű kakaópor, ha kakaós változatát szeretnénk,
- sárgabaracklekvár
- fehér marcipán a bevonáshoz
Elkészítése:
Egy közepes, kb 30×25 cm tepsit olvasztott vajjal kikenünk, sütőpapírt fektetünk bele. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a vaníliás cukrot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínre színezzük és a tepsi másik felébe öntjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbáig) a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük.
Mindkét színű tésztát hosszában két-két csíkra felvágjuk /vagy háromba, attól függően, hogy milyen magasra sült meg a tészta/. A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük.
Egy hosszúkás süteményes tálcára leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot, melyet baracklekvárral ragasztunk össze, ajd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban és ezeket ráragasztjuk az alul lévő piskótákra lekvárral.
Az egészet bevonjuk a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt (kb 30-40 dkg) szépen ráhelyezzük, eligazítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »