Battenberg sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 17 dkg porcukor
- 3 simára kevert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 sütőpor
- 6 dkg darált mandula
- 22 dkg liszt
- kevés meggylé, málnaszörp vagy pár csepp piros ételfesték, vagy 2 dkg keserű kakaópor, ha kakaós változatát szeretnénk,
- sárgabaracklekvár
- fehér marcipán a bevonáshoz
Elkészítése:
Egy közepes, kb 30×25 cm tepsit olvasztott vajjal kikenünk, sütőpapírt fektetünk bele. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a vaníliás cukrot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínre színezzük és a tepsi másik felébe öntjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbáig) a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük.
Mindkét színű tésztát hosszában két-két csíkra felvágjuk /vagy háromba, attól függően, hogy milyen magasra sült meg a tészta/. A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük.
Egy hosszúkás süteményes tálcára leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot, melyet baracklekvárral ragasztunk össze, ajd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban és ezeket ráragasztjuk az alul lévő piskótákra lekvárral.
Az egészet bevonjuk a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt (kb 30-40 dkg) szépen ráhelyezzük, eligazítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »