Battenberg sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 17 dkg porcukor
- 3 simára kevert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 sütőpor
- 6 dkg darált mandula
- 22 dkg liszt
- kevés meggylé, málnaszörp vagy pár csepp piros ételfesték, vagy 2 dkg keserű kakaópor, ha kakaós változatát szeretnénk,
- sárgabaracklekvár
- fehér marcipán a bevonáshoz
Elkészítése:
Egy közepes, kb 30×25 cm tepsit olvasztott vajjal kikenünk, sütőpapírt fektetünk bele. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a vaníliás cukrot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínre színezzük és a tepsi másik felébe öntjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbáig) a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük.
Mindkét színű tésztát hosszában két-két csíkra felvágjuk /vagy háromba, attól függően, hogy milyen magasra sült meg a tészta/. A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük.
Egy hosszúkás süteményes tálcára leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot, melyet baracklekvárral ragasztunk össze, ajd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban és ezeket ráragasztjuk az alul lévő piskótákra lekvárral.
Az egészet bevonjuk a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt (kb 30-40 dkg) szépen ráhelyezzük, eligazítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »