Battenberg sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 17 dkg porcukor
- 3 simára kevert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 sütőpor
- 6 dkg darált mandula
- 22 dkg liszt
- kevés meggylé, málnaszörp vagy pár csepp piros ételfesték, vagy 2 dkg keserű kakaópor, ha kakaós változatát szeretnénk,
- sárgabaracklekvár
- fehér marcipán a bevonáshoz
Elkészítése:
Egy közepes, kb 30×25 cm tepsit olvasztott vajjal kikenünk, sütőpapírt fektetünk bele. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a vaníliás cukrot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínre színezzük és a tepsi másik felébe öntjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbáig) a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük.
Mindkét színű tésztát hosszában két-két csíkra felvágjuk /vagy háromba, attól függően, hogy milyen magasra sült meg a tészta/. A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük.
Egy hosszúkás süteményes tálcára leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot, melyet baracklekvárral ragasztunk össze, ajd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban és ezeket ráragasztjuk az alul lévő piskótákra lekvárral.
Az egészet bevonjuk a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt (kb 30-40 dkg) szépen ráhelyezzük, eligazítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »