Tízperces kuglóf recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 ek kakaópor
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a sütőporral, és átszitáltunk. Hozzáadjuk a tejet és az olajat is. Jól összedolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját.
Az előkészített formába töltjük a massza kétharmadát. A maradékba keverjük bele a kakaóport, és a tészta tetejére kanalazzuk.
Előmelegített sütőbe tesszük és 160 fokon kb. ötven perc alatt készre sütjük. Adhatunk hozzá ízlés szerint mazsolát, aszalt gyümölcsöt, szeletelt mandulát.
Nagyon finom és sokáig eltartható. Nálunk nagyon hamar elfogy!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

