Tíz perces kuglóf recept
Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg porcukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 40 dkg finomliszt
- 1 ek. kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
Tetejére:
- csokoládémáz
- tojáscukor
Elkészítése:
A lisztbe elkeverjük a sütőport, szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat és csomómentesre elkeverjük benne a lisztet, majd beleforgatjuk a habot. Vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába öntjük a massza kétharmad részét, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaót és a tetejére kanalazzuk. Takaréklángon sütjük, majd amikor kihűlt kiborítjuk a formából, tetejére csokimázat teszünk és tojáscukorkákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


