Rumos-diós kuglóf recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 20 dkg darált dió
- 1 dl rum
- 1 dkg élesztő
- 3 ek tej
- 12 dkg liszt
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és kicsit megolvasztott margarinnal kikeverem, majd hozzáadom a darált diót és a rumot.
Az élesztőt a langyos tejben elkeverem.A tojás fehérjét habbá verem és az élesztős tejet hozzáadom. A sárga masszát a fehérjével összekeverem és hozzáadom a lisztet.
Margarinnal kikent morzsával meghintett kuglóf formába öntöm. 170-180 fokon lassan megsütöm.
Porcukorral vagy rumos cukormázzal hintem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.