Rumos-diós kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 20 dkg darált dió
- 1 dl rum
- 1 dkg élesztő
- 3 ek tej
- 12 dkg liszt
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és kicsit megolvasztott margarinnal kikeverem, majd hozzáadom a darált diót és a rumot.
Az élesztőt a langyos tejben elkeverem.A tojás fehérjét habbá verem és az élesztős tejet hozzáadom. A sárga masszát a fehérjével összekeverem és hozzáadom a lisztet.
Margarinnal kikent morzsával meghintett kuglóf formába öntöm. 170-180 fokon lassan megsütöm.
Porcukorral vagy rumos cukormázzal hintem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »