Márványos koszorú recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 ek. kakaó
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás puding
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek kakaó
Tetejére:
- 10 dkg fehér csoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A sütőport a kakaóval és a liszttel összekeverjük, majd beletesszük a margarint és a tojást. Összekeverjük és kuglófformába öntjük, úgy hogy a szélén pereme legyen. Most jön a töltelék.
A tojásokat cukorral, puding porral és citromhéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a margarint. A tésztára öntjük a töltetlék kétharmadát, a maradékba kakaóport teszünk és így öntjük a világos krémre. Picit keverünk rajta, hogy márványos legyen. Az egészet közepes lángon megsütjük és tűpróbával ellenőrizzük. A tetejét fehér csokoládéval vonhatjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

