Márványos koszorú recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 ek. kakaó
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás puding
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek kakaó
Tetejére:
- 10 dkg fehér csoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A sütőport a kakaóval és a liszttel összekeverjük, majd beletesszük a margarint és a tojást. Összekeverjük és kuglófformába öntjük, úgy hogy a szélén pereme legyen. Most jön a töltelék.
A tojásokat cukorral, puding porral és citromhéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a margarint. A tésztára öntjük a töltetlék kétharmadát, a maradékba kakaóport teszünk és így öntjük a világos krémre. Picit keverünk rajta, hogy márványos legyen. Az egészet közepes lángon megsütjük és tűpróbával ellenőrizzük. A tetejét fehér csokoládéval vonhatjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »