Kuglóf II recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 12,5 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
- csipet só
Elkészítése:
Az alapanyagokat összekeverjük és puha tésztát készítünk,majd fél órára félre tesszük kelni. Kuglóf formát vajjal kikenjük és lisztezzük. Formába rakjuk a megkelt tésztát,újra pihentetjük. Sűtőt előmelegítjük 180 fokra,majd betesszük a kuglófot és megsütjük,kb 45-50 perc. Ebből az adagból két kuglóf lesz. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »