Kuglóf II recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 12,5 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
- csipet só
Elkészítése:
Az alapanyagokat összekeverjük és puha tésztát készítünk,majd fél órára félre tesszük kelni. Kuglóf formát vajjal kikenjük és lisztezzük. Formába rakjuk a megkelt tésztát,újra pihentetjük. Sűtőt előmelegítjük 180 fokra,majd betesszük a kuglófot és megsütjük,kb 45-50 perc. Ebből az adagból két kuglóf lesz. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

