Joghurtos, citromos kuglóf recept

Hozzávalók:
- 4 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg kristálycukor
- 140 g natúr joghurt
- 30 dkg búzaliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 egész citrom kifacsart leve
- 10 dkg tortadara (elhagyható)
- 1 dl olaj
Elkészítése:
Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot. Folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a tojások sárgáját, az olajat, a natúr joghurtot és a citrom kifacsart levét is. Ezek után a liszttel elegyített sütőport. (ekkor jöhet a tortadara is.) Kivajazott, lisztezett kuglóf formába tesszük a masszát (én egy másik tálkába leválasztottam egy kicsit a masszából, tettem hozzá 2 kk kakaóport és úgy rétegeztem a kuglófomat) és előmelegített sütőben lassú gázon sütjük 50 percig, avagy tűpróbáig! Ha kész, megvárjuk míg kihűl és csak utána szabad felszeletelni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »