Joghurtos, citromos kuglóf recept

Hozzávalók:
- 4 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg kristálycukor
- 140 g natúr joghurt
- 30 dkg búzaliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 egész citrom kifacsart leve
- 10 dkg tortadara (elhagyható)
- 1 dl olaj
Elkészítése:
Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot. Folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a tojások sárgáját, az olajat, a natúr joghurtot és a citrom kifacsart levét is. Ezek után a liszttel elegyített sütőport. (ekkor jöhet a tortadara is.) Kivajazott, lisztezett kuglóf formába tesszük a masszát (én egy másik tálkába leválasztottam egy kicsit a masszából, tettem hozzá 2 kk kakaóport és úgy rétegeztem a kuglófomat) és előmelegített sütőben lassú gázon sütjük 50 percig, avagy tűpróbáig! Ha kész, megvárjuk míg kihűl és csak utána szabad felszeletelni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »