Flamingó kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 4 dl tej
- 4 ek étolaj
- 1 ek kakaópor
- 1 puncs pudingpor
- 25 szem szacharin
- a kuglóf lekenéséhez: pici langyos tej
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. Az édesítőszert egy dl langyos tejben feloldjuk. A lisztet egy tálba tesszük, beleadagoljuk az olajat, a feloldott édesítőszeres tejet, a megkelt élesztőt és sima tésztává dagasztjuk. 3 részre osztjuk. Egy tészta marad saját állagában, a másikba beleadagoljuk a puncs pudingos tejet, amit fél dl tejben feloldottunk. A másikba a kakaós tejet. A tésztákat fél órát letakarva kelesztjük. A cipókat kb 40 cm hosszúra kisodorjuk és összefonjuk. Kivajazott kuglófformába fektetjük. A tésztát a formában újra kelesztjük és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

