Flamingó kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 4 dl tej
- 4 ek étolaj
- 1 ek kakaópor
- 1 puncs pudingpor
- 25 szem szacharin
- a kuglóf lekenéséhez: pici langyos tej
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. Az édesítőszert egy dl langyos tejben feloldjuk. A lisztet egy tálba tesszük, beleadagoljuk az olajat, a feloldott édesítőszeres tejet, a megkelt élesztőt és sima tésztává dagasztjuk. 3 részre osztjuk. Egy tészta marad saját állagában, a másikba beleadagoljuk a puncs pudingos tejet, amit fél dl tejben feloldottunk. A másikba a kakaós tejet. A tésztákat fél órát letakarva kelesztjük. A cipókat kb 40 cm hosszúra kisodorjuk és összefonjuk. Kivajazott kuglófformába fektetjük. A tésztát a formában újra kelesztjük és sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »