Flamingó kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 4 dl tej
- 4 ek étolaj
- 1 ek kakaópor
- 1 puncs pudingpor
- 25 szem szacharin
- a kuglóf lekenéséhez: pici langyos tej
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. Az édesítőszert egy dl langyos tejben feloldjuk. A lisztet egy tálba tesszük, beleadagoljuk az olajat, a feloldott édesítőszeres tejet, a megkelt élesztőt és sima tésztává dagasztjuk. 3 részre osztjuk. Egy tészta marad saját állagában, a másikba beleadagoljuk a puncs pudingos tejet, amit fél dl tejben feloldottunk. A másikba a kakaós tejet. A tésztákat fél órát letakarva kelesztjük. A cipókat kb 40 cm hosszúra kisodorjuk és összefonjuk. Kivajazott kuglófformába fektetjük. A tésztát a formában újra kelesztjük és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »