Fekete-erdei kuglóf recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
Tölteni:
- 30 dkg kimagozott meggy
- 3 evőkanál cseresznyepálinka
- 10 dkg étcsoki
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
Mázhoz:
- 5 dkg étcsoki
- 5 dkg fehércsoki
Elkészítés
A margarint a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztbe sütőport vegyítünk és tejjel a cukor masszához adjuk. A tészta egyik felébe beleforgatjuk a pálinkával meglocsolt meggyet, a másikhoz felolvasztjuk az étcsokit, majd kakaóporral és vaníliás cukorral együtt belekeverjük. A kétféle tésztát a kuglófformába rétegezzük, majd villával márványosra keverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon 80 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd elkészítjük a mázat. Először a fehércsokit, majd az étcsokit csorgatjuk a tetejére.
Küldte: Almási Renáta
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »