Fahéjas, kakaós kuglóf recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 dl tej
- egy csipet só
- 5 dkg élesztő
Töltelék:
- 12 dkg cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál kakaó
- 1 cs mazsola
Elkészítése:
A tésztához a fenti mennyiségeket, a dagasztógépbe beleteszem. Ha elkészült a dagasztás kiveszem és kelesztő tálba teszem. Ha jól megkelt, két részre osztom. /A fényképen egy kuglóf és egy őzgerinc formába tettem bele./
Téglalap formára kinyújtom mind a két tésztát, külön-külön.
A tésztát bekenem zsírral, és rászórom a tölteléket. Összetekerem. A formákat jól kikenjük zsírral. Az tekercseket pihentetem a formában, majd 180 fokon készre sütöm.
Sztori: A kuglóf receptjét egy volt munkatársam közölte régen egy újságcikkben, és nekem nagyon finom és mutatós kuglóf.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »