Fahéjas, kakaós kuglóf recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 dl tej
- egy csipet só
- 5 dkg élesztő
Töltelék:
- 12 dkg cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál kakaó
- 1 cs mazsola
Elkészítése:
A tésztához a fenti mennyiségeket, a dagasztógépbe beleteszem. Ha elkészült a dagasztás kiveszem és kelesztő tálba teszem. Ha jól megkelt, két részre osztom. /A fényképen egy kuglóf és egy őzgerinc formába tettem bele./
Téglalap formára kinyújtom mind a két tésztát, külön-külön.
A tésztát bekenem zsírral, és rászórom a tölteléket. Összetekerem. A formákat jól kikenjük zsírral. Az tekercseket pihentetem a formában, majd 180 fokon készre sütöm.
Sztori: A kuglóf receptjét egy volt munkatársam közölte régen egy újságcikkben, és nekem nagyon finom és mutatós kuglóf.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.