Csokis-diós mini kuglóf recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 375 g joghurt (natúr)
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g étcsokoládé
- 0,5 csomag sütőpor
- 0,5 dl étolaj
- 50 g étcsokoládé (apróra tördelve)
- 8 dkg dió (durvára vágva)
Máz:
- kb. 2 dl habtejszín
- 5 ek porcukor
Elkészítése:
Tészta készítése:
Először a 100 g csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
A joghurtot, a tojást, az étolajat és a porcukrot fakanállal jól összekeverjük. Utána pedig belecsurgatjuk az olvadt csokit. Végül pedig a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
Beletesszük az apróra összetördelt csoki és dió darabokat. Alaposan összekeverjük.
Egy kis kanál segítségével megtöltjük a mini kuglóf formákat, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Közben elkészítjük a mázat.
Máz készítése:
A porcukrot annyi tejszínnel összekeverjük, hogy kicsit folyós mázat kapjunk. (Csak épp, hogy összekeverjük, mert minél tovább keverjük, annál sűrűbb lesz.)
A kisült, és teljesen kihűlt mini kuglófoknak a tetejét leöntjük a cukormázzal, és ha még tovább szeretnénk csinosítani, akkor megszórhatjuk díszítőcukorral.
Tipp:
Ebből a mennyiségből nekem 18 db lett.
A csokis-diós mini kuglóf kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 38 g
Zsír: 14 g