Csokis-diós mini kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 375 g joghurt (natúr)
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 100 g étcsokoládé
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 dl étolaj
  • 50 g étcsokoládé (apróra tördelve)
  • 8 dkg dió (durvára vágva)

Máz:

  • kb. 2 dl habtejszín
  • 5 ek porcukor

Elkészítése:

Tészta készítése:

Először a 100 g csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.

A joghurtot, a tojást, az étolajat és a porcukrot fakanállal jól összekeverjük. Utána pedig belecsurgatjuk az olvadt csokit. Végül pedig a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.

Beletesszük az apróra összetördelt csoki és dió darabokat. Alaposan összekeverjük.

Egy kis kanál segítségével megtöltjük a mini kuglóf formákat, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Közben elkészítjük a mázat.

Máz készítése:

A porcukrot annyi tejszínnel összekeverjük, hogy kicsit folyós mázat kapjunk. (Csak épp, hogy összekeverjük, mert minél tovább keverjük, annál sűrűbb lesz.)

A kisült, és teljesen kihűlt mini kuglófoknak a tetejét leöntjük a cukormázzal, és ha még tovább szeretnénk csinosítani, akkor megszórhatjuk díszítőcukorral.

Tipp:

Ebből a mennyiségből nekem 18 db lett.