Hozzávalók:
Tészta:
Máz:
Elkészítése:
Először a 100 g csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
A joghurtot, a tojást, az étolajat és a porcukrot fakanállal jól összekeverjük. Utána pedig belecsurgatjuk az olvadt csokit. Végül pedig a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
Beletesszük az apróra összetördelt csoki és dió darabokat. Alaposan összekeverjük.
Egy kis kanál segítségével megtöltjük a mini kuglóf formákat, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Közben elkészítjük a mázat.
A porcukrot annyi tejszínnel összekeverjük, hogy kicsit folyós mázat kapjunk. (Csak épp, hogy összekeverjük, mert minél tovább keverjük, annál sűrűbb lesz.)
A kisült, és teljesen kihűlt mini kuglófoknak a tetejét leöntjük a cukormázzal, és ha még tovább szeretnénk csinosítani, akkor megszórhatjuk díszítőcukorral.
Ebből a mennyiségből nekem 18 db lett.