Citromos kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 24 dkg vaj
- 24 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
Elkészítése:
A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és a citrom levével habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyesével hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 160 fokon 1 óráig sütjük! Kifordítjuk a formából,ha már kihűlt, porcukorral megszórjuk. Vagy lehet rá mázat is önteni: 12 dkg porcukrot kikavarunk kevés citromlével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »