Kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg puha margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tejszín
- 4 ek rum
- csipet só
- 20 dkg csokoládé
- aszalt gyümölcsök (10-15 dkg)
- porcukor a szóráshoz (opcionális)
- margarin a forma kivajazásához (opcionális)
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót, a pudingport és a tojást. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a margarinos keverékhez adjuk, és jól eldolgozzuk. Hozzákeverjük a tejszínt és a rumot, végül beleforgatjuk az összetört csokit és a felaprított gyümölcsöket. A masszát átöntjük a kivajazott kuglófformába, és előmelegített sütőben 180 fokon 50-55 percig sütjük.
Ha kész, a formában 20 percig állni hagyjuk, majd ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Én ét- és tejcsokival csináltam, de utólag kevésnek találtuk benne a csokit, legközelebb 4 táblával fogok tenni bele. Nagyon jó desszertnek, de reggelinek is kitűnő. Egy kis vanília mártással pedig isteni!
A kuglóf kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »