Kuglóf recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg puha margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tejszín
- 4 ek rum
- csipet só
- 20 dkg csokoládé
- aszalt gyümölcsök (10-15 dkg)
- porcukor a szóráshoz (opcionális)
- margarin a forma kivajazásához (opcionális)
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót, a pudingport és a tojást. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a margarinos keverékhez adjuk, és jól eldolgozzuk. Hozzákeverjük a tejszínt és a rumot, végül beleforgatjuk az összetört csokit és a felaprított gyümölcsöket. A masszát átöntjük a kivajazott kuglófformába, és előmelegített sütőben 180 fokon 50-55 percig sütjük.
Ha kész, a formában 20 percig állni hagyjuk, majd ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Én ét- és tejcsokival csináltam, de utólag kevésnek találtuk benne a csokit, legközelebb 4 táblával fogok tenni bele. Nagyon jó desszertnek, de reggelinek is kitűnő. Egy kis vanília mártással pedig isteni!
A kuglóf kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 407 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 23 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 23 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.