Kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg puha margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tejszín
- 4 ek rum
- csipet só
- 20 dkg csokoládé
- aszalt gyümölcsök (10-15 dkg)
- porcukor a szóráshoz (opcionális)
- margarin a forma kivajazásához (opcionális)
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót, a pudingport és a tojást. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a margarinos keverékhez adjuk, és jól eldolgozzuk. Hozzákeverjük a tejszínt és a rumot, végül beleforgatjuk az összetört csokit és a felaprított gyümölcsöket. A masszát átöntjük a kivajazott kuglófformába, és előmelegített sütőben 180 fokon 50-55 percig sütjük.
Ha kész, a formában 20 percig állni hagyjuk, majd ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Én ét- és tejcsokival csináltam, de utólag kevésnek találtuk benne a csokit, legközelebb 4 táblával fogok tenni bele. Nagyon jó desszertnek, de reggelinek is kitűnő. Egy kis vanília mártással pedig isteni!
A kuglóf kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »