Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsuzsika szelet recept

Zsuzsika szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2 evőkanál méz
    • 2 evőkanál kakaó
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dkg szódabikarbóna
    • 5 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 45 dkg liszt

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 37 dkg margarin
    • 30 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével összeforraljuk. Ha forr akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Ha kihűlt és kézzel hozzá tudunk nyúlni, akkor négy egyenlő cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk és tepsi hátulján megsütjük. (180 fokon 15-20 perc alatt.) A krémhez a pudingokat felfőzzük a tejben a tojás sárgákkal együtt. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd ha langyosra hűlt a puding hozzáadjuk. A lapokat megtöltjük ezzel a krémmel. A legfelső lapra is jusson krém. A tetejét tortadarával vagy csokiforgáccsal díszíthetjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá