Zsuzsika szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 egész tojás
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 45 dkg liszt

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tojás sárgája
  • 37 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével összeforraljuk. Ha forr akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Ha kihűlt és kézzel hozzá tudunk nyúlni, akkor négy egyenlő cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk és tepsi hátulján megsütjük. (180 fokon 15-20 perc alatt.) A krémhez a pudingokat felfőzzük a tejben a tojás sárgákkal együtt. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd ha langyosra hűlt a puding hozzáadjuk. A lapokat megtöltjük ezzel a krémmel. A legfelső lapra is jusson krém. A tetejét tortadarával vagy csokiforgáccsal díszíthetjük.