Zsuzsi szelet recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- 1tk szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 2 kanál kakaópor
- 5 kanál méz
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 kanál cukor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Lapok kenéséhez:
- baracklekvár
A tetejére:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- mandula aroma vagy citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz felett habosra keverem. Amikor habos, leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom, és 4 lapot sütök belőle.
Amikor a lapok kisültek vékonyan lekenem őket baracklekvárral. A krémhez a pudingot a szokásos módon felfőzöm, és kihűtöm.
A margarint a porcukorral habosra kikeverem, és a kihűlt pudinggal összekeverem.
A lekváros lapokat megtöltöm a krémmel. A legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral, majd 2 tojás fehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és az aromával kemény habbá verek. Csillagcső segítségével feldíszítem. Nagyon finom sütemény.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.