Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsuzsi szelet recept

Zsuzsi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 15 dkg cukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg liszt
    • 1tk szódabikarbóna
    • 10 dkg margarin
    • 2 kanál kakaópor
    • 5 kanál méz

    Krémhez:

    • 7 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 kanál cukor
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    Lapok kenéséhez:

    • baracklekvár

    A tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • mandula aroma vagy citromlé

     Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz felett habosra keverem. Amikor habos, leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom, és 4 lapot sütök belőle.

    Amikor a lapok kisültek vékonyan lekenem őket baracklekvárral. A krémhez a pudingot a szokásos módon felfőzöm, és kihűtöm.

    A margarint a porcukorral habosra kikeverem, és a kihűlt pudinggal összekeverem.

    A lekváros lapokat megtöltöm a krémmel. A legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral, majd 2 tojás fehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és az aromával kemény habbá verek. Csillagcső segítségével feldíszítem. Nagyon finom sütemény.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá