Zsuzsi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 15 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1tk szódabikarbóna
  • 10 dkg margarin
  • 2 kanál kakaópor
  • 5 kanál méz

Krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 kanál cukor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Lapok kenéséhez:

  • baracklekvár

A tetejére:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • mandula aroma vagy citromlé

 Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz felett habosra keverem. Amikor habos, leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom, és 4 lapot sütök belőle.

Amikor a lapok kisültek vékonyan lekenem őket baracklekvárral. A krémhez a pudingot a szokásos módon felfőzöm, és kihűtöm.

A margarint a porcukorral habosra kikeverem, és a kihűlt pudinggal összekeverem.

A lekváros lapokat megtöltöm a krémmel. A legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral, majd 2 tojás fehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és az aromával kemény habbá verek. Csillagcső segítségével feldíszítem. Nagyon finom sütemény.