Tepsis Kinder bueno recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 ek porcukor
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 ek étolaj
A tésztát kenni:
- 4 ek mogyorókrém
A krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg porcukor
- 3 ek liszt
- 1 csomag vaníliás puding
- 10 dkg ét csoki
- 25 dkg margarin
Továbbá:
- 0,5 tej a kekszet áztatni
- 1 csomag kocka háztartási keksz
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
A 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük fakanállal a 2 ek zsemlemorzsát, 2 ek lisztet, 1 ek étolajat és egy fél csomag sütőport
A tésztát egy 26×35 cm-es sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, majd 180 fokon 20 percig sütjük.
Tálácra tesszük, majd mogyorókrémmel megkenjük a tetejét.
Krém:
A 6 tojássárgáját 25 dkg cukrot, 3 ek lisztet 1 csomag vaníliás pudiggal, 0,5 liter tejfben felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverünk 25 dkg margarint
Kettéosztjuk, majd az egyik felébe 10 dkg olvasztott étcsokit keverünk.
Rétegek:
1.) tészta mogyorókrémmel megkenve
2.) sárga krém
3.) tejbe áztatott háztartási keksz
4.) barna krém
5.) tejszín ( kemény habbá verni)
Legalább fél napot hagyjuk a hűtőben pihenni!
Sztori:
Lányom a barátnőjétől hozott 5 kocka kostól, mivel nagyon ízlett és a kóstoló kevés volt, így másnap kellett készítenem egy tepsivel. Ami nagyon jól sikerült és nagyon finom is. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Mindenkinek ajánlom.