Tepsis Kinder bueno

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek porcukor
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 ek étolaj

A tésztát kenni:

  • 4 ek mogyorókrém

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 3 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 10 dkg ét csoki
  • 25 dkg margarin

Továbbá:

  • 0,5 tej a kekszet áztatni
  • 1 csomag kocka háztartási keksz
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

Tészta:

A 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük fakanállal a 2 ek zsemlemorzsát, 2 ek lisztet, 1 ek étolajat és egy fél csomag sütőport

A tésztát egy 26×35 cm-es sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, majd 180 fokon 20 percig sütjük.

Tálácra tesszük, majd mogyorókrémmel megkenjük a tetejét.

Krém:

A 6 tojássárgáját 25 dkg cukrot, 3 ek lisztet 1 csomag vaníliás pudiggal, 0,5 liter tejfben felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverünk 25 dkg margarint

Kettéosztjuk, majd az egyik felébe 10 dkg olvasztott étcsokit keverünk.

Rétegek:

1.) tészta mogyorókrémmel megkenve
2.) sárga krém
3.) tejbe áztatott háztartási keksz
4.) barna krém
5.) tejszín ( kemény habbá verni)

Legalább fél napot hagyjuk a hűtőben pihenni!

 

Sztori:

Lányom a barátnőjétől hozott 5 kocka kostól, mivel nagyon ízlett és a kóstoló kevés volt, így másnap kellett készítenem egy tepsivel. Ami nagyon jól sikerült és nagyon finom is. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Mindenkinek ajánlom.