Tenger hullámai szelet recept

Hozzávalók:
- 50 dkg vaj
- 25 dkg + 3 ek cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 45 dkg meggy
- 5 dkg kakaópor
- 2-3 ek habtejszín
- 1 zacskó vaníliás pudingpor(főzős)
- 5 dl tej
- 30 csokoládé
- 7-8 dkg kókuszzsír
Díszítéshez:
- színes cukor és tengeri állatkák marcipánból vagy gumicukorból
A tepsi kikenéséhez:
- margarin és liszt
Elkészítése:
Robotgép segítségével a vaj felét 25 dkg cukorral,a vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat és bele forgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A felét margarinnal kikent ,liszttel meghintett 32×39 cm-es tepsibe simítjuk. Rákenjük a kakaóporral ízesített maradék tésztát és elosztjuk rajta a kimagozott meggyet. 175 fokon 30-35 percig sütjük. Közben a pudingport 3 ek cukorral és kb 8 ek tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk,hozzáadjuk a feloldott pudingport és felfőzzük,majd kihűtjük. A szoba hőmérsékletű maradék vajat kikeverjük,majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot, és a keményre vert habtejszínt és a süteményre kenjük. Hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük. Forró vízfürdőben a durvára vágott csokoládét a kókuszzsírral(olajjal is jó) együtt megolvasztjuk és 30 percnyi hűtés után a süteményre simítjuk. Tortavillával hullámos csíkokat húzunk bele és szilárdulásig hűtőbe állítjuk.
Végül tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »