Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tenger hullámai szelet recept

Tenger hullámai szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg vaj
    • 25 dkg + 3 ek cukor
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • csipetnyi só
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 45 dkg meggy
    • 5 dkg kakaópor
    • 2-3 ek habtejszín
    • 1 zacskó vaníliás pudingpor(főzős)
    • 5 dl tej
    • 30 csokoládé
    • 7-8 dkg kókuszzsír

    Díszítéshez:

    • színes cukor és tengeri állatkák marcipánból vagy gumicukorból

    A tepsi kikenéséhez:

    • margarin és liszt

    Elkészítése:
    Robotgép segítségével a vaj felét 25 dkg cukorral,a vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat és bele forgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A felét margarinnal kikent ,liszttel meghintett 32×39 cm-es tepsibe simítjuk. Rákenjük a kakaóporral ízesített maradék tésztát és elosztjuk rajta a kimagozott meggyet. 175 fokon 30-35 percig sütjük. Közben a pudingport 3 ek cukorral és kb 8 ek tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk,hozzáadjuk a feloldott pudingport és felfőzzük,majd kihűtjük. A szoba hőmérsékletű maradék vajat kikeverjük,majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot, és a keményre vert habtejszínt és a süteményre kenjük. Hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük. Forró vízfürdőben a durvára vágott csokoládét a kókuszzsírral(olajjal is jó) együtt megolvasztjuk és 30 percnyi hűtés után a süteményre simítjuk. Tortavillával hullámos csíkokat húzunk bele és szilárdulásig hűtőbe állítjuk.

    Végül tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá