Tenger hullámai szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg vaj
  • 25 dkg + 3 ek cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 6 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 45 dkg meggy
  • 5 dkg kakaópor
  • 2-3 ek habtejszín
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor(főzős)
  • 5 dl tej
  • 30 csokoládé
  • 7-8 dkg kókuszzsír

Díszítéshez:

  • színes cukor és tengeri állatkák marcipánból vagy gumicukorból

A tepsi kikenéséhez:

  • margarin és liszt

Elkészítése:
Robotgép segítségével a vaj felét 25 dkg cukorral,a vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat és bele forgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A felét margarinnal kikent ,liszttel meghintett 32×39 cm-es tepsibe simítjuk. Rákenjük a kakaóporral ízesített maradék tésztát és elosztjuk rajta a kimagozott meggyet. 175 fokon 30-35 percig sütjük. Közben a pudingport 3 ek cukorral és kb 8 ek tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk,hozzáadjuk a feloldott pudingport és felfőzzük,majd kihűtjük. A szoba hőmérsékletű maradék vajat kikeverjük,majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot, és a keményre vert habtejszínt és a süteményre kenjük. Hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük. Forró vízfürdőben a durvára vágott csokoládét a kókuszzsírral(olajjal is jó) együtt megolvasztjuk és 30 percnyi hűtés után a süteményre simítjuk. Tortavillával hullámos csíkokat húzunk bele és szilárdulásig hűtőbe állítjuk.

Végül tetszés szerint díszítjük.