Tejszínes mézes francia krémes recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 1 ek méz
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- 1 liter tej
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Hab:
- 0,5 liter tejszín
- 1 vaníliás cukor
- 1 kk cukor
- Tetejére: olvasztott csoki
Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit, gőz felett felmelegítjük, majd 30 dkg liszttel összegyúrjuk. Két lapot sütünk belőle.
Krém:
1 liter tej, 2 csomag tejszín ízű puding, 1 csomag vaníliáscukor, 2 ek. Liszt, 3 tojás sárgája
Ezt sűrűre főzzük, ha kihűlt 25 dkg porcukorral és a maradék margarinnal habosra keverjük és a főzött krémhez adjuk.
Hab:
0,5 liter tejszín, 1 vaníliáscukor, 1 kk. cukor.
Kemény habbá verjük, a tészta tetejére simítjuk, és olvasztott csokit csurgatunk rá.
Sztori: A recept nagymamám receptje,a világon a legfinomabb, de ő nem tudja elküldeni Nektek. Próbáljátok ki, nem fogtok benne csalódni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.