Tejszínes mézes francia krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 1 ek méz
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- 1 liter tej
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Hab:
- 0,5 liter tejszín
- 1 vaníliás cukor
- 1 kk cukor
- Tetejére: olvasztott csoki
Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit, gőz felett felmelegítjük, majd 30 dkg liszttel összegyúrjuk. Két lapot sütünk belőle.
Krém:
1 liter tej, 2 csomag tejszín ízű puding, 1 csomag vaníliáscukor, 2 ek. Liszt, 3 tojás sárgája
Ezt sűrűre főzzük, ha kihűlt 25 dkg porcukorral és a maradék margarinnal habosra keverjük és a főzött krémhez adjuk.
Hab:
0,5 liter tejszín, 1 vaníliáscukor, 1 kk. cukor.
Kemény habbá verjük, a tészta tetejére simítjuk, és olvasztott csokit csurgatunk rá.
Sztori: A recept nagymamám receptje,a világon a legfinomabb, de ő nem tudja elküldeni Nektek. Próbáljátok ki, nem fogtok benne csalódni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »