Tejbegrízes sütemény recept

Hozzávalók:
Világos piskóta:
- 2×3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×3 ek liszt
- 2×3 ek cukor
- 2×1 ek olaj
- 2×1 ek tej
Kakaós piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 1 ek olaj
- 1 ek tej
Krém:
- 7,5 dl tej
- 6 púpozott ek búzadara
- 5-6 ek cukor(ízlés szerint több-kevesebb)
- 25 dkg margarin
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 nagy citrom leve és héja
Csokimáz:
- 16 ek porcukor
- 2 ek kakaó
- 7-8 ek tej/víz
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A piskótákat külön-külön megsütjük.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgáját 3 kanál cukorral 1 ek olajjal és 1 ek tejjel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet,a szódabikarbónát és kicsit keverjük még. Kanállal lágyan hozzákeverjük a tojásfehérjét. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben a legnagyobb lángon 5 percig,utána csökkentve a hőt tűpróbáig sütjük.Kakaós piskóta elkészítése ugyanez csak 2kanál lisztel és 1 ek. kakaóval készítjük.
Krém elkészítése:
A tejből,cukorból búzadara hozzáadásával sűrű tejbedarát főzünk. Miután kihűlt hozzákeverjük a habosra felvert margarint a citromhéjával, levével és a vaníliás cukorral.
Összeállítás:
Az egyik világos lapra rákenjük a krém felét, majd erre rátesszük a kakaós piskótát és végül befedjük egy világos lappal. A tetejére csokimázat kenünk.
Csokimáz elkészítése:
Egy tűzálló tálba kimérjük a porcukrot,a kakaót az olajjal és a tejjel együtt.Feltesszük a tűzre és forraljuk.Elég ha gyöngyözik csak.Egyből a süteményre öntjük.
Miután a csokimáz megdermedt(hűtőben kb 10-15 perc)azonnal szeletelhetjük,de mint a legtöbb sütemény másnapra az ízek jobban összeérnek és szebben szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »