Tejbegrízes sütemény recept

Hozzávalók:
Világos piskóta:
- 2×3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×3 ek liszt
- 2×3 ek cukor
- 2×1 ek olaj
- 2×1 ek tej
Kakaós piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 1 ek olaj
- 1 ek tej
Krém:
- 7,5 dl tej
- 6 púpozott ek búzadara
- 5-6 ek cukor(ízlés szerint több-kevesebb)
- 25 dkg margarin
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 nagy citrom leve és héja
Csokimáz:
- 16 ek porcukor
- 2 ek kakaó
- 7-8 ek tej/víz
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A piskótákat külön-külön megsütjük.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgáját 3 kanál cukorral 1 ek olajjal és 1 ek tejjel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet,a szódabikarbónát és kicsit keverjük még. Kanállal lágyan hozzákeverjük a tojásfehérjét. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben a legnagyobb lángon 5 percig,utána csökkentve a hőt tűpróbáig sütjük.Kakaós piskóta elkészítése ugyanez csak 2kanál lisztel és 1 ek. kakaóval készítjük.
Krém elkészítése:
A tejből,cukorból búzadara hozzáadásával sűrű tejbedarát főzünk. Miután kihűlt hozzákeverjük a habosra felvert margarint a citromhéjával, levével és a vaníliás cukorral.
Összeállítás:
Az egyik világos lapra rákenjük a krém felét, majd erre rátesszük a kakaós piskótát és végül befedjük egy világos lappal. A tetejére csokimázat kenünk.
Csokimáz elkészítése:
Egy tűzálló tálba kimérjük a porcukrot,a kakaót az olajjal és a tejjel együtt.Feltesszük a tűzre és forraljuk.Elég ha gyöngyözik csak.Egyből a süteményre öntjük.
Miután a csokimáz megdermedt(hűtőben kb 10-15 perc)azonnal szeletelhetjük,de mint a legtöbb sütemény másnapra az ízek jobban összeérnek és szebben szeletelhető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »