Tejbegrízes sütemény recept
Hozzávalók:
Világos piskóta:
- 2×3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2×3 ek liszt
- 2×3 ek cukor
- 2×1 ek olaj
- 2×1 ek tej
Kakaós piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 1 ek olaj
- 1 ek tej
Krém:
- 7,5 dl tej
- 6 púpozott ek búzadara
- 5-6 ek cukor(ízlés szerint több-kevesebb)
- 25 dkg margarin
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 nagy citrom leve és héja
Csokimáz:
- 16 ek porcukor
- 2 ek kakaó
- 7-8 ek tej/víz
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A piskótákat külön-külön megsütjük.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgáját 3 kanál cukorral 1 ek olajjal és 1 ek tejjel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet,a szódabikarbónát és kicsit keverjük még. Kanállal lágyan hozzákeverjük a tojásfehérjét. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben a legnagyobb lángon 5 percig,utána csökkentve a hőt tűpróbáig sütjük.Kakaós piskóta elkészítése ugyanez csak 2kanál lisztel és 1 ek. kakaóval készítjük.
Krém elkészítése:
A tejből,cukorból búzadara hozzáadásával sűrű tejbedarát főzünk. Miután kihűlt hozzákeverjük a habosra felvert margarint a citromhéjával, levével és a vaníliás cukorral.
Összeállítás:
Az egyik világos lapra rákenjük a krém felét, majd erre rátesszük a kakaós piskótát és végül befedjük egy világos lappal. A tetejére csokimázat kenünk.
Csokimáz elkészítése:
Egy tűzálló tálba kimérjük a porcukrot,a kakaót az olajjal és a tejjel együtt.Feltesszük a tűzre és forraljuk.Elég ha gyöngyözik csak.Egyből a süteményre öntjük.
Miután a csokimáz megdermedt(hűtőben kb 10-15 perc)azonnal szeletelhetjük,de mint a legtöbb sütemény másnapra az ízek jobban összeérnek és szebben szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

