Tejbegrízes sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Világos piskóta:

  • 2×3 tojás
  • 2×3 ek liszt
  • 2×3 ek cukor
  • 2×1 ek olaj
  • 2×1 ek tej

Kakaós piskóta:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 ek kakaó
  • 1 ek olaj
  • 1 ek tej

Krém:

  • 7,5 dl tej
  • 6 púpozott ek búzadara
  • 5-6 ek cukor(ízlés szerint több-kevesebb)
  • 25 dkg margarin
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 nagy citrom leve és héja

Csokimáz:

  • 16 ek porcukor
  • 2 ek kakaó
  • 7-8 ek tej/víz
  • 2 ek olaj

Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A piskótákat külön-külön megsütjük.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgáját 3 kanál cukorral 1 ek olajjal és 1 ek tejjel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet,a szódabikarbónát és kicsit keverjük még. Kanállal lágyan hozzákeverjük a tojásfehérjét. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben a legnagyobb lángon 5 percig,utána csökkentve a hőt tűpróbáig sütjük.Kakaós piskóta elkészítése ugyanez csak 2kanál lisztel és 1 ek. kakaóval készítjük.

Krém elkészítése:
A tejből,cukorból búzadara hozzáadásával sűrű tejbedarát főzünk. Miután kihűlt hozzákeverjük a habosra felvert margarint a citromhéjával, levével és a vaníliás cukorral.

Összeállítás:
Az egyik világos lapra rákenjük a krém felét, majd erre rátesszük a kakaós piskótát és végül befedjük egy világos lappal. A tetejére csokimázat kenünk.

Csokimáz elkészítése:
Egy tűzálló tálba kimérjük a porcukrot,a kakaót az olajjal és a tejjel együtt.Feltesszük a tűzre és forraljuk.Elég ha gyöngyözik csak.Egyből a süteményre öntjük.

Miután a csokimáz megdermedt(hűtőben kb 10-15 perc)azonnal szeletelhetjük,de mint a legtöbb sütemény másnapra az ízek jobban összeérnek és szebben szeletelhető.