Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tangó szelet recept

Tangó szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 5 dkg vaj vagy margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • kevés tej

    Krémhez:

    • 1 liter tej
    • 3 cs főzős vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 1 csomag piskóta tallér
    • csoki olvasztva

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s annyi tejet teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Két lapot sütünk belőle előmelegített, kb 170 fokos sütőben, sütőpapíron, közepes tepsiben. Kb 10 perc alatt megsül.
    A krémhez felfőzzük a pudingokat a tejjel, majd kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
    A krémet kétfelé osztjuk, s az egyik felét a két lap közé, a másikat a lap tetejére simítjuk. Kirakjuk sorban a piskótatallérokkal s ízlés szerinti mennyiségű olvasztott csokival meglocsoljuk. Pár óra, esetleg egy éjszaka pihentetés után tálalható.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá