Tangó szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • kevés tej

Krémhez:

  • 1 liter tej
  • 3 cs főzős vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor

Tetejére:

  • 1 csomag piskóta tallér
  • csoki olvasztva

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s annyi tejet teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Két lapot sütünk belőle előmelegített, kb 170 fokos sütőben, sütőpapíron, közepes tepsiben. Kb 10 perc alatt megsül.
A krémhez felfőzzük a pudingokat a tejjel, majd kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A krémet kétfelé osztjuk, s az egyik felét a két lap közé, a másikat a lap tetejére simítjuk. Kirakjuk sorban a piskótatallérokkal s ízlés szerinti mennyiségű olvasztott csokival meglocsoljuk. Pár óra, esetleg egy éjszaka pihentetés után tálalható.