Sportszelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához:
- 37 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 12dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- kevés tej
A krémhez:
- 8 dl tej
- 10 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 rumaroma
A mázhoz:
- 5 dkg margarin
- 3 evőkanál tej
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 szelet sportcsoki
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tésztát annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen, majd 4 részre osztjuk és 30×30 cm-es ,sütőpapírral bélelt tepsiben a lapokat megsütjük. A tejben elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. ha kihűlt hozzáadjuk a porcukros-margarinos keveréket és az aromát.
Máz készítése:
A margarinba beletesszük a tejet, porcukrot, kakaóport és felfőzzük, majd beletördeljük a csokikat és jól elkeverjük.
A lapokat betöltjük, a langyos mázzal bevonjuk,hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.