Sakk szelet recept

A sárga tésztához:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- Késhegynyi sütőpor
A barna tésztához:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- Késhegynyi sütőpor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 2 dl tej
Elkészítése:
Megsütjük a barna lapot, és a sárgalapot. Csíkokra vágjuk, és felváltva 5 csíkot teszünk egymás mellé, de úgy, hogy közötte is megkenjük kicsi krémmel.
Tetejét is megkenjük, majd a következő sort megint lerakjuk, de ellentétes színösszeállítással.
Végén a tetejére is hagyunk egy kis krémet, azzal megkenjük, majd megszórjuk tortadarával.
Krém elkészítése:
A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd beletesszük a vaníliás cukrot.
1 csokis pudingport felfőzünk 2 dl tejjel, majd ha kihűlt a margarinos krémbe keverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »