Ruszwurm krémes egyszerűbben recept

Hozzávalók:
- kész leveles tészta(1 csomag)
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 250 g cukor
- csipet só
- 600 ml tej
- 400 ml főzőtejszín
- 20 g zselatinpor
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 160-165C-ra.
A kész tésztából vékonyra nyújtás után tepsi hátán 2 lapot sütünk.(165C-20/25perc)
A pudingot a 6 dl tejjel, cukorral, csipet sóval készre főzzük, majd kihűtjük, időnként kevergetve, hogy ne bőrösödjön.
A tejszínt előző nap felforralhatjuk, majd ismét lehűtve a hűtőben tároljuk. Így könnyebben felverhető.
Ha kihűlt a pudingkrém, felverjük a tejszínt (400ml). Ha már egy kissé sűrűsödött, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd mikor már majdnem kemény a hab, beleforgatjuk a zselatint és ezzel készre verjük. Ha módunkban áll, hidegen keverhető zselatinport használjunk. Ha áztatnunk kell, inkább a pudinghoz keverjük.
A készre vert tejszín felét óvatosan a pudingkrémhez adjuk, majd az alsó lapra kenjük, a maradék tejszínhabot a krémre simítjuk.
A felső lapot óvatosan felkockázzuk és a tejszínrétegre darabonként ráhelyezzük.
A kész krémest fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.
Sztori: Ez egy tejszínes házi krémes recept egyszerűsítésekkel a mai modern háziasszonyok részére,garantált sikerrel.
A krémes magassága a lap nagyságával és a pudingkrém mennyiségével variálható.
A lapokat érdemes magasabb falú tepsiben tölteni, mert a zselatin a hűtés folyamán köti meg igazán a krémet, és így szépen kockára tudjuk majd vágni, nem fog szétfolyni.
A kész pudingnak vágható szilárdságúnak kell lennie (1 csomag porhoz max.3 dl tej, nem több!!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »