Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ruszwurm krémes egyszerűbben recept

Ruszwurm krémes egyszerűbben
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • kész leveles tészta(1 csomag)

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 250 g cukor
    • csipet só
    • 600 ml tej
    • 400 ml főzőtejszín
    • 20 g zselatinpor

    Elkészítése:
    Előmelegítjük a sütőt 160-165C-ra.
    A kész tésztából vékonyra nyújtás után tepsi hátán 2 lapot sütünk.(165C-20/25perc)
    A pudingot a 6 dl tejjel, cukorral, csipet sóval készre főzzük, majd kihűtjük, időnként kevergetve, hogy ne bőrösödjön.
    A tejszínt előző nap felforralhatjuk, majd ismét lehűtve a hűtőben tároljuk. Így könnyebben felverhető.
    Ha kihűlt a pudingkrém, felverjük a tejszínt (400ml). Ha már egy kissé sűrűsödött, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd mikor már majdnem kemény a hab, beleforgatjuk a zselatint és ezzel készre verjük. Ha módunkban áll, hidegen keverhető zselatinport használjunk. Ha áztatnunk kell, inkább a pudinghoz keverjük.
    A készre vert tejszín felét óvatosan a pudingkrémhez adjuk, majd az alsó lapra kenjük, a maradék tejszínhabot a krémre simítjuk.
    A felső lapot óvatosan felkockázzuk és a tejszínrétegre darabonként ráhelyezzük.
    A kész krémest fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.

    Sztori: Ez egy tejszínes házi krémes recept egyszerűsítésekkel a mai modern háziasszonyok részére,garantált sikerrel.
    A krémes magassága a lap nagyságával és a pudingkrém mennyiségével variálható.
    A lapokat érdemes magasabb falú tepsiben tölteni, mert a zselatin a hűtés folyamán köti meg igazán a krémet, és így szépen kockára tudjuk majd vágni, nem fog szétfolyni.
    A kész pudingnak vágható szilárdságúnak kell lennie (1 csomag porhoz max.3 dl tej, nem több!!)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá