Hozzávalók:
Krém:
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 160-165C-ra.
A kész tésztából vékonyra nyújtás után tepsi hátán 2 lapot sütünk.(165C-20/25perc)
A pudingot a 6 dl tejjel, cukorral, csipet sóval készre főzzük, majd kihűtjük, időnként kevergetve, hogy ne bőrösödjön.
A tejszínt előző nap felforralhatjuk, majd ismét lehűtve a hűtőben tároljuk. Így könnyebben felverhető.
Ha kihűlt a pudingkrém, felverjük a tejszínt (400ml). Ha már egy kissé sűrűsödött, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd mikor már majdnem kemény a hab, beleforgatjuk a zselatint és ezzel készre verjük. Ha módunkban áll, hidegen keverhető zselatinport használjunk. Ha áztatnunk kell, inkább a pudinghoz keverjük.
A készre vert tejszín felét óvatosan a pudingkrémhez adjuk, majd az alsó lapra kenjük, a maradék tejszínhabot a krémre simítjuk.
A felső lapot óvatosan felkockázzuk és a tejszínrétegre darabonként ráhelyezzük.
A kész krémest fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.
Sztori: Ez egy tejszínes házi krémes recept egyszerűsítésekkel a mai modern háziasszonyok részére,garantált sikerrel.
A krémes magassága a lap nagyságával és a pudingkrém mennyiségével variálható.
A lapokat érdemes magasabb falú tepsiben tölteni, mert a zselatin a hűtés folyamán köti meg igazán a krémet, és így szépen kockára tudjuk majd vágni, nem fog szétfolyni.
A kész pudingnak vágható szilárdságúnak kell lennie (1 csomag porhoz max.3 dl tej, nem több!!)