Rumos részeg sütemény recept

A darált diót, a lisztet, a kakaót, a sütőport összekeverünk a margarinnal. A tojások fehérjét 15 dkg porcukorral jól felverünk, és hozzá adjuk a tojások sárgáját. Az egészet az előzőleg összedolgozott masszához tesszük, és még egyszer összedolgozzuk. A tésztát kizsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük, a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni. Baracklekvárral megkenjük, krémet tesszük rá: 20 dkg darált diót elkeverünk 10 dkg porcukorral. Hozzáadunk fél dl rumot és egy kanál vizet. Végül a margarinból, a porcukorból, a tojás sárgájából, fél deci rumból, 2 evőkanál kakaóból készítünk krémet. Csokoládémázzal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »