Rumos részeg sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor

A krémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl rum
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek. kakaópor
  • 3 tojás

A darált diót, a  lisztet, a kakaót, a sütőport összekeverünk a margarinnal. A tojások fehérjét 15 dkg porcukorral jól felverünk, és hozzá adjuk a tojások sárgáját.  Az egészet az előzőleg összedolgozott masszához tesszük, és még egyszer összedolgozzuk. A tésztát kizsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük, a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni. Baracklekvárral megkenjük, krémet tesszük rá: 20 dkg darált diót elkeverünk 10 dkg porcukorral. Hozzáadunk fél dl rumot és egy kanál vizet. Végül a margarinból, a porcukorból, a tojás sárgájából, fél deci rumból, 2 evőkanál kakaóból készítünk krémet. Csokoládémázzal díszítjük.