Puncsos szelet egyszerűen recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 7,5 dl tej
- 3 cs puncsízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 1 db citrom leve/ függően a citrom nagyságától ,illetve savanyúságától
- 2 ek rum vagy aroma
- 2 ek olvasztott margarin/lehűtve
- piros ételszínező
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, három részre osztjuk, és tepsi hátulján 180 fokon három lapot sütünk.
A krémhez a pudingot megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és a kihűlt pudinggal alaposan összedolgozzuk. A lapokat megtöltjük a krémmel. A tetejére a következő mázat készítjük el: a margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a citrom levét, a rumot és az ételszínezőt. Lapos késsel elsimítjuk a mázat a süti tetején. Másnapra megpuhul.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.