Puncsos szelet egyszerűen recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 7,5 dl tej
- 3 cs puncsízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 1 db citrom leve/ függően a citrom nagyságától ,illetve savanyúságától
- 2 ek rum vagy aroma
- 2 ek olvasztott margarin/lehűtve
- piros ételszínező
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, három részre osztjuk, és tepsi hátulján 180 fokon három lapot sütünk.
A krémhez a pudingot megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és a kihűlt pudinggal alaposan összedolgozzuk. A lapokat megtöltjük a krémmel. A tetejére a következő mázat készítjük el: a margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a citrom levét, a rumot és az ételszínezőt. Lapos késsel elsimítjuk a mázat a süti tetején. Másnapra megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »