Puncsos szelet egyszerűen recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 7,5 dl tej
- 3 cs puncsízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 1 db citrom leve/ függően a citrom nagyságától ,illetve savanyúságától
- 2 ek rum vagy aroma
- 2 ek olvasztott margarin/lehűtve
- piros ételszínező
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, három részre osztjuk, és tepsi hátulján 180 fokon három lapot sütünk.
A krémhez a pudingot megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és a kihűlt pudinggal alaposan összedolgozzuk. A lapokat megtöltjük a krémmel. A tetejére a következő mázat készítjük el: a margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a citrom levét, a rumot és az ételszínezőt. Lapos késsel elsimítjuk a mázat a süti tetején. Másnapra megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

