Puncsos szelet egyszerűen

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Puncsos szelet egyszerűen

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg zsír
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás

Krém:

  • 7,5 dl tej
  • 3 cs puncsízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor

Máz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve/ függően a citrom nagyságától ,illetve savanyúságától
  • 2 ek rum vagy aroma
  • 2 ek olvasztott margarin/lehűtve
  • piros ételszínező

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, három részre osztjuk, és tepsi hátulján 180 fokon három lapot sütünk.
A krémhez a pudingot megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és a kihűlt pudinggal alaposan összedolgozzuk. A lapokat megtöltjük a krémmel. A tetejére a következő mázat készítjük el: a margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a citrom levét, a rumot és az ételszínezőt. Lapos késsel elsimítjuk a mázat a süti tetején. Másnapra megpuhul.