Puncsos recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 3 cs puncsos pudingpor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 kk sütőpor
A krémhez:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- rumaroma ízlés szerint
- 20 dkg margarin
A habhoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 24 dkg cukor
- pár csepp rumaroma
- pici só
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat,tovább verjük. Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat és a sütőport.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük,elsimítjuk,majd 180 fokon megsütjük, majd ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.
(Én a masszát elfeleztem,két részletben sütöttem meg,hogy egyforma vastag legyen a két lap)
A krém:
A krém hozzávalóit összekeverjük a margarin kivételével és felfőzzük,majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük.
A tésztát betöltjük,a tojáshabot (a tojásfehérjéket a cukorral,sóval és rumaromával vízgőz felett habosra keményre verjük) rásimítjuk. Egy 2 ágú húsvillával csíkozzuk be hosszában,majd keresztben és így alakul ki a mintázat a tetején.
(Esetleg ha biztosra szeretnénk menni a habbal akkor 50 fokra betolhatjuk a sütőbe, addig, amíg a hab nem kap színt.)