Pudingos-tejfölös süti recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
Töltelékhez:
- 1 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek cukor
Öntet a tetejére:
- 8 dl tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek cukor
Elkészítése:
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadagoljuk apránként az olajat és a vizet, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Kiolajazott, lisztezett 30*40 cm-es tepsibe öntjük a masszát.
Közben megfőzzük a pudingot a krém többi hozzávalójával és még melegen merőkanállal rámerjük a kakaós masszára. Előmelegített sütőbe betoljuk és 160 fokon kb 40 percig sütjük /sütőtől függően/.
Amikor megsült, a még forró sütemény tetejére rákenjük a tejfölt, amit összekeverünk a cukorral, vaníliás cukorral. Ettől olyan márványos lesz. Nem túl édes süti, aki édesebben szereti emelhet a cukor mennyiségen.
Én még ribizlit is szórtam bele sütés előtt, nem rontja el a gyümölcs. Jól lehűtjük és szeleteljük. Nagyon finom sütemény, hidegen szinte üdítő a melegben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »