Pudingos-tejfölös süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor

Töltelékhez:

  • 1 l tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek cukor

Öntet a tetejére:

  • 8 dl tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek cukor

Elkészítése:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadagoljuk apránként az olajat és a vizet, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Kiolajazott, lisztezett 30*40 cm-es tepsibe öntjük a masszát.

Közben megfőzzük a pudingot a krém többi hozzávalójával és még melegen merőkanállal rámerjük a kakaós masszára. Előmelegített sütőbe betoljuk és 160 fokon kb 40 percig sütjük /sütőtől függően/.

Amikor megsült, a még forró sütemény tetejére rákenjük a tejfölt, amit összekeverünk a cukorral, vaníliás cukorral. Ettől olyan márványos lesz. Nem túl édes süti, aki édesebben szereti emelhet a cukor mennyiségen.

Én még ribizlit is szórtam bele sütés előtt, nem rontja el a gyümölcs. Jól lehűtjük és szeleteljük. Nagyon finom sütemény, hidegen szinte üdítő a melegben.