Pudingos süti recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 1/2 l tej
- 20 dkg cukor
- 2 cs puncs ízű pudingpor
- 450 g tejföl
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- kevés tejföl az összeállításhoz
Cukormázhoz:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- pár csepp meggy szörp
Elkészítése:
A pudingporokat a tejjel, cukorral felfőzzük, kihűtjük. Hozzákeverjük a tejfölt.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 cipót formázunk belőle. Egyenként tepsi méretűre kisodorjuk (25*39 cm).
Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ráöntjük a tejfölös-pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kisodort lappal, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
A cukormáz hozzávalóit gőz felett kikeverjük, addig keverjük, míg a cukor el nem olvad. A kihűlt tésztára kenjük,simítjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.