Pudingos süti recept

Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 1/2 l tej
- 20 dkg cukor
- 2 cs puncs ízű pudingpor
- 450 g tejföl
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- kevés tejföl az összeállításhoz
Cukormázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- pár csepp meggy szörp
Elkészítése:
A pudingporokat a tejjel, cukorral felfőzzük, kihűtjük. Hozzákeverjük a tejfölt.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 cipót formázunk belőle. Egyenként tepsi méretűre kisodorjuk (25*39 cm).
Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ráöntjük a tejfölös-pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kisodort lappal, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
A cukormáz hozzávalóit gőz felett kikeverjük, addig keverjük, míg a cukor el nem olvad. A kihűlt tésztára kenjük,simítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »