Pudingos gesztenyés szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag szalakáli
- 1 dl tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- színes aroma (vérnarancs vagy meggy)
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
Tetejére:
- 30 dkg porcukor
- 3 cl rum
Elkészítése:
A lisztet a zsírral vagy a margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük, a keverék egyik felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt).
Rétestészta keménységűre gyúrjuk, majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, tepsi hátoldalán vagy sütőlapon laponként világosra sütjük. Villanytűzhelyen kb 150 °C, 8-10 perc.
Krém készítése:
A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük.
A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik. A maradék gesztenyét a süti tetejére szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »