Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos gesztenyés szelet recept

Pudingos gesztenyés szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg zsír vagy margarin
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag szalakáli
    • 1 dl tej
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • színes aroma (vérnarancs vagy meggy)

    Krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • cukor ízlés szerint
    • 15 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg gesztenyemassza

    Tetejére:

    • 30 dkg porcukor
    • 3 cl rum

    Elkészítése:

    A lisztet a zsírral vagy a margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük, a keverék egyik felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt).

    Rétestészta keménységűre gyúrjuk, majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, tepsi hátoldalán vagy sütőlapon laponként világosra sütjük. Villanytűzhelyen kb 150 °C, 8-10 perc.

    Krém készítése:

    A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük.

    A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik. A maradék gesztenyét a süti tetejére szórjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá