Pudingos gesztenyés szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag szalakáli
- 1 dl tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- színes aroma (vérnarancs vagy meggy)
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
Tetejére:
- 30 dkg porcukor
- 3 cl rum
Elkészítése:
A lisztet a zsírral vagy a margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük, a keverék egyik felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt).
Rétestészta keménységűre gyúrjuk, majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, tepsi hátoldalán vagy sütőlapon laponként világosra sütjük. Villanytűzhelyen kb 150 °C, 8-10 perc.
Krém készítése:
A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük.
A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik. A maradék gesztenyét a süti tetejére szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »