Pudingos gesztenyés szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag szalakáli
- 1 dl tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- színes aroma (vérnarancs vagy meggy)
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
Tetejére:
- 30 dkg porcukor
- 3 cl rum
Elkészítése:
A lisztet a zsírral vagy a margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük, a keverék egyik felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt).
Rétestészta keménységűre gyúrjuk, majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, tepsi hátoldalán vagy sütőlapon laponként világosra sütjük. Villanytűzhelyen kb 150 °C, 8-10 perc.
Krém készítése:
A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük.
A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik. A maradék gesztenyét a süti tetejére szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »