Pudingos gesztenyés szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír vagy margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag szalakáli
  • 1 dl tej
  • 2 egész tojás
  • színes aroma (vérnarancs vagy meggy)

Krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza

Tetejére:

  • 30 dkg porcukor
  • 3 cl rum

Elkészítése:

A lisztet a zsírral vagy a margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük, a keverék egyik felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt).

Rétestészta keménységűre gyúrjuk, majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, tepsi hátoldalán vagy sütőlapon laponként világosra sütjük. Villanytűzhelyen kb 150 °C, 8-10 perc.

Krém készítése:

A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük.

A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik. A maradék gesztenyét a süti tetejére szórjuk.