Pötyőke kocka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél dl olaj
- 5 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- fél liter tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 6 ek cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 4 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojások sárgáját gőz felett 10 dkg cukorral sűrűségig keverjük. Ha sűrű, akkor levesszük a gőzről és hozzáadjuk az olvasztott margarint, az olajat,és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A maradék cukorral keményre felverjük a tojások habját, majd lassan hozzácsorgatjuk a tojások sárgáját, és széles mozdulatokkal beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet is és azt is beledolgozzuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt, és megkenjük a következő krémmel: kevés tejjel elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is és a cukrot, majd alacsony lángon, folyton kevergetve besűrítjük. A fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük és a még forró krémbe keverjük. Rákenjük a megsült tésztára. A habtejszínt (ha nem cukrozottat használunk) felverjük a habfixálóval és a porcukorral. A kihűlt krém tetejére simítjuk és kakaó pöttyökkel díszítjük.