Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pötyőke kocka recept

Pötyőke kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél dl olaj
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • fél liter tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 6 ek cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló
    • 4 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A tojások sárgáját gőz felett 10 dkg cukorral sűrűségig keverjük. Ha sűrű, akkor levesszük a gőzről és hozzáadjuk az olvasztott margarint, az olajat,és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A maradék cukorral keményre felverjük a tojások habját, majd lassan hozzácsorgatjuk a tojások sárgáját, és széles mozdulatokkal beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet is és azt is beledolgozzuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt, és megkenjük a következő krémmel: kevés tejjel elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is és a cukrot, majd alacsony lángon, folyton kevergetve besűrítjük. A fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük és a még forró krémbe keverjük. Rákenjük a megsült tésztára. A habtejszínt (ha nem cukrozottat használunk) felverjük a habfixálóval és a porcukorral. A kihűlt krém tetejére simítjuk és kakaó pöttyökkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá