Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojások sárgáját gőz felett 10 dkg cukorral sűrűségig keverjük. Ha sűrű, akkor levesszük a gőzről és hozzáadjuk az olvasztott margarint, az olajat,és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A maradék cukorral keményre felverjük a tojások habját, majd lassan hozzácsorgatjuk a tojások sárgáját, és széles mozdulatokkal beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet is és azt is beledolgozzuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt, és megkenjük a következő krémmel: kevés tejjel elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is és a cukrot, majd alacsony lángon, folyton kevergetve besűrítjük. A fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük és a még forró krémbe keverjük. Rákenjük a megsült tésztára. A habtejszínt (ha nem cukrozottat használunk) felverjük a habfixálóval és a porcukorral. A kihűlt krém tetejére simítjuk és kakaó pöttyökkel díszítjük.