Papagáj szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 2*3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2*3 ek liszt
- 2*3 ek porcukor
A középső tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1,5 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- 2-3 ek kakaópor
- 1 cs puncs ízű pudingpor
A krémhez:
- 5,5 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból 2 db 3 tojásos piskótát sütünk egy 25×39 cm-es tepsiben.
A középső tésztához a margarint a cukrokkal kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt is.
Három részre osztjuk: az egyik része marad sárga, a másikba kakaóport, a harmadikba 1 cs puncs ízű pudingport keverünk.
Keresztben, csíkokban, felváltva kanalazzuk a különböző színű tésztákat a tepsibe, majd a 25*39 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejet a cukorral, vaníliás pudingporral csomómentesre kikeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük és kihabosított margarinnal összekeverjük.
Összeállítás: az egyik piskótát megkenjük a krém felével, majd rátesszük a színes lapot, erre kenjük a maradék krémet és befedjük a maradék sárga piskótával.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. Lehűtjük és 1 óra múlva szeletelhető.