Papagáj szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 2*3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2*3 ek liszt
- 2*3 ek porcukor
A középső tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1,5 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- 2-3 ek kakaópor
- 1 cs puncs ízű pudingpor
A krémhez:
- 5,5 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból 2 db 3 tojásos piskótát sütünk egy 25×39 cm-es tepsiben.
A középső tésztához a margarint a cukrokkal kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt is.
Három részre osztjuk: az egyik része marad sárga, a másikba kakaóport, a harmadikba 1 cs puncs ízű pudingport keverünk.
Keresztben, csíkokban, felváltva kanalazzuk a különböző színű tésztákat a tepsibe, majd a 25*39 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejet a cukorral, vaníliás pudingporral csomómentesre kikeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük és kihabosított margarinnal összekeverjük.
Összeállítás: az egyik piskótát megkenjük a krém felével, majd rátesszük a színes lapot, erre kenjük a maradék krémet és befedjük a maradék sárga piskótával.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. Lehűtjük és 1 óra múlva szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

