Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Papagáj szelet recept

Papagáj szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 2*3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2*3 ek liszt
    • 2*3 ek porcukor

    A középső tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1,5 cs sütőpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 dl tejföl
    • 2-3 ek kakaópor
    • 1 cs puncs ízű pudingpor

    A krémhez:

    • 5,5 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg cukor

    A bevonáshoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból 2 db 3 tojásos piskótát sütünk egy 25×39 cm-es tepsiben.

    A középső tésztához a margarint a cukrokkal kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt is.
    Három részre osztjuk: az egyik része marad sárga, a másikba kakaóport, a harmadikba 1 cs puncs ízű pudingport keverünk.

    Keresztben, csíkokban, felváltva kanalazzuk a különböző színű tésztákat a tepsibe, majd a 25*39 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    A krémhez a tejet a cukorral, vaníliás pudingporral csomómentesre kikeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük és kihabosított margarinnal összekeverjük.

    Összeállítás: az egyik piskótát megkenjük a krém felével, majd rátesszük a színes lapot, erre kenjük a maradék krémet és befedjük a maradék sárga piskótával.

    A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. Lehűtjük és 1 óra múlva szeletelhető.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá