Papagáj szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 2*3 tojás
  • 2*3 ek liszt
  • 2*3 ek porcukor

A középső tésztához:

  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 cs sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 2-3 ek kakaópor
  • 1 cs puncs ízű pudingpor

A krémhez:

  • 5,5 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor

A bevonáshoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból 2 db 3 tojásos piskótát sütünk egy 25×39 cm-es tepsiben.

A középső tésztához a margarint a cukrokkal kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt is.
Három részre osztjuk: az egyik része marad sárga, a másikba kakaóport, a harmadikba 1 cs puncs ízű pudingport keverünk.

Keresztben, csíkokban, felváltva kanalazzuk a különböző színű tésztákat a tepsibe, majd a 25*39 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a tejet a cukorral, vaníliás pudingporral csomómentesre kikeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük és kihabosított margarinnal összekeverjük.

Összeállítás: az egyik piskótát megkenjük a krém felével, majd rátesszük a színes lapot, erre kenjük a maradék krémet és befedjük a maradék sárga piskótával.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. Lehűtjük és 1 óra múlva szeletelhető.