Orosz kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 30 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg sima liszt
- 10 dkg rétesliszt
A krémhez:
- 1 cs habfixáló
- 2 dl tejszín
- 1/2 l tej
- 1 cs vaníliás puding
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- rum
- Máz: olvasztott csokoládé
Elkészítése:
tojások sárgáját habosra kavarom az 1 dl étolajjal és a porcukorral. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tojások fehérjét habbá verem.
A tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadom a lisztet és a felvert habot. Óvatosan keverem, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
Három egyenlő részre osztom a tészta hozzávalóit. (Én mérlegen lemértem a tészta súlyát és így pontosan el tudtam osztani, és egyforma lapokat tudtam sütni.)
Az egyik részhez 2 ek kakaót keverek. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítom, 180 fokon kb 25 percig sütöm. Amíg sülnek a lapok addig elkészítem a krémet.
A pudingot fél liter tejben megfőzöm és kihűtöm. 20 dkg puha vajat és 20 dkg porcukrot habosra kavarok.
2 dl tejszínt kissé felverek, hozzáadom apránként a habfixálót és a tejszínt készre verem.
A kihűlt pudingot összekeverem a cukros vajjal, én kézi mixerrel szoktam , így nagyon habos és sima könnyű krémet kapok. Végül hozzákeverem a felvert tejszínt is. A kihűlt lapokat töltöm. Az első lapot meglocsolom rummal, rákenem a krém felét, ráteszem a kakaós lapot, meglocsolom rummal, rásimítom a krém másik felét, beborítom a harmadik lappal, amit előtte meglocsoltam rummal,(a krémmel érintkező oldalát.).
A csokoládét egy kiskanálnyi vajjal mikrosütőben 220W-on 2 perc alatt megolvasztom, összekeverem és bevonom vele a süti tetejét. Tálaláskor tejszínhabbal díszítem.
Egy-két órát hűtőben pihentetem szeletelés előtt. Igazából másnap a legfinomabb, akkorra szépen összeérnek az ízek és szépen “megnő” a sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »