Négylapos krémes recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finom liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg kristály cukor
- 1 dl tej
- 10 dkg margarin
- 1 cs szalalkáli
- 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
- 1,2 l tej
- 15 dkg margarin
- 25 dkg kristály cukor
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 cs csokis puding /főzős/
A tetejére:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk. Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. /sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad/ Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük. Krém: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük forrni. /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le / Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot. Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk. Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik!! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

